Boottour Steenbergen 2040

Ondernemen is vooruitzien!

Op 4 juni voeren we met ruim 25 ondernemers door de mooie wateren van de gemeente Steenbergen. We keken samen ver vooruit: hoe ziet de Steenbergse economie eruit in 2040?

Wethouder Willy Knop heet de aanwezige ‘smaakmakers’ van de Steenbergse economie welkom. Smaakmakers Suiker Unie en de Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) delen hun toekomstvisie voor de gemeente Steenbergen, met de focus op AFC Nieuw Prinsenland. “Samenwerking is de rode draad, hoe meer ingezet kan worden op circulariteit van energie en grondstoffen. En innoveren is vallen en opstaan, het is moeilijk om concurrerend te zijn in een bestaande industrie en om te gaan met alle wet- en regelgeving die in de weg zit.”

Na deze inspirerende introductie stappen we op rondvaartboot Merijntje Gijzen, wat voor velen de eerste keer was. Ondernemers genoten met een hapje en een drankje van de vergezichten. Maar er moet ook gewerkt worden: hoe staat het economisch klimaat er nu voor en wat zijn wensen en ambities voor 2040?

Over één ding zijn de ondernemers het zeker eens: meer visie! En vervolgens koers houden en zorgen dat het niet bij mooie plannen blijft. Steenbergen heeft kansen genoeg. Agrofood en biobased bepalen nu al het economisch profiel van de gemeente. En toerisme en recreatie kunnen nog volop ontwikkelen. Nog zo’n grote kans: Steenbergen heeft – letterlijk – de ruimte én de ligging om zich economisch te ontwikkelen.

En wat moet er dan gaan gebeuren de komende tijd? “Meer samenwerking tussen recreatieve partijen is belangrijk om bezoekers alles te kunnen laten zien wat we hebben.” Daarnaast vinden de smaakmakers dat de gemeente makkelijk aanspreekbaar zou moeten zijn voor ondernemers: “We moeten meer met elkaar in dialoog gaan en creatief met elkaar meedenken. We delen allemaal het belang van een sterke economie, dat werkt ook door in wonen, winkelen en de samenleving.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go to Top