Robot speelt piano
Expired!

Huis van de Toekomst

Hier is uw Ticket to the Future!

Tijdens het Huis van de Toekomst ontwerpen we samen de toekomst van de gemeente. Op donderdag 6 juni is het gemeentehuis in Steenbergen het huis van de toekomst. Er zijn presentaties, workshops en u kunt uw ideeën inbrengen voor de toekomstvisie Steenbergen 2040.

Iedereen is welkom! Wel graag even aanmelden via toekomst2040@gemeente-steenbergen.nl.

Inloop vanaf 18:30 uur
Start om 19.00 uur
Afsluiting om ca. 21.30 uur

 

Wat gaat er gebeuren?

– Dit is het Huis van de Toekomst, maar wat is er nu al mogelijk? Matthieu Arendse van tanteLouise vertelt over innovatie in de zorg en hoe de toekomst van de zorg er uit zou kunnen zien – en dit laat hij zien.

– Er is een markt met onder meer DroomWonen Brabant: ontwerp samen met hen uw droomhuis voor de toekomst! Daarnaast kunt u het ontwerp van Dinant Architecten voor de kerk in Dinteloord bekijken. Ook kunt u een kijkje nemen in het nieuwe dorpsplein van de Welberg (in 3D!) en samen met de ontwerpers van Rho adviseurs de kern van de toekomst verkennen. En MichielTeelt vertelt alles over duurzame landbouw (en dat kunt u natuurlijk ook proeven)

– Er zijn workshops, waarin we aan de slag gaan met belangrijke thema’s:

  • Hoe zorgen we ook in de toekomst voor hechte, levendige kernen?
  • Willen we als gemeente groeien? Wat voor woningen, bedrijven en voorzieningen hebben we nodig in de toekomst?
  • Wat zijn de wensen als het gaat om het prachtige landschap in de gemeente? Denk aan water, natuur, landbouw en recreatie.
  • Hoe blijven we bereikbaar? Wat kan er verbeteren als het gaat over verkeer en openbaar vervoer?

– De afgelopen weken zijn we langs geweest in alle kernen om de wensen van inwoners op te halen. Benieuwd naar de uitkomsten? Brainstorm verder met ons tijdens het Huis van de Toekomst!

 

Go to Top