…en tot slot: de tour langs Kruisland

Afgelopen zondag stonden wij op de Franse Markt in Kruisland. Met Franse chansons als achtergrondmuziek spraken wij daar met inwoners over de toekomst van de gemeente Steenbergen. Er kwamen veel Kruislanders voorbij die iets te vertellen hadden, maar ook inwoners van de andere kernen hadden ervoor gekozen deze gezellige middag in Kruisland te door te brengen.

De inwoners van Kruisland zijn zeer te spreken over hun dorp – het is er mooi en rustig. Maar alles wat je nodig hebt is er; een supermarkt, café met restaurant en zelfs een klein museum. In de toekomst hoopt men dan ook vooral dat deze voorzieningen zullen blijven.

Op de braderie kwamen er ook veel Kruislanders voorbij met een viervoeter. Eén inwoner kwam al met een mooi plan: een ‘tiny forest’, een dichtbegroeid minibos ten grootte van een tennisveld. Een eilandje van openbaar groen voor de kern Kruisland, voor mens en dier.

De Franse Markt in Kruisland was de laatste stop in de tour langs de kernen – maar we zijn nog niet klaar! Volgende week donderdag (6 juni, start om 19.00 uur) bent u van harte uitgenodigd op het gemeentehuis voor het Huis van de Toekomst. Voor meer informatie en de aanmelding, klik hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Go to Top